Фъстъци с карамелена глазура
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши сурови фъстъци
- 1 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша вода
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Смесете фъстъците, захарта и водата в голям тиган на средно силен огън.
- Бъркайте в продължение на 5-8 минути, докато сиропът се сгъсти и започнат да се образуват захарни кристали.
- Намалете силата на котлона и продължете да бъркате около 3-5 минути, докато фъстъците не придобият златисто кафяв цвят.
- Разстелете сместа върху тава, покрита с хартия за печене и поръсете със солта.
- Оставете карамелизираните фъстъци да се охладят, след което ги начупете.
- Разпределете в купички и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ ФЪСТЪЦИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Колко грама захар да ядем на ден
- Ограниченият прием на захар в ранното детство намалява риска от хронични заболявания
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Агаве
Коментари към Фъстъци с карамелена глазура