Фъстъци с карамелена глазура

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши сурови фъстъци
- 1 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша вода
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Смесете фъстъците, захарта и водата в голям тиган на средно силен огън.
- Бъркайте в продължение на 5-8 минути, докато сиропът се сгъсти и започнат да се образуват захарни кристали.
- Намалете силата на котлона и продължете да бъркате около 3-5 минути, докато фъстъците не придобият златисто кафяв цвят.
- Разстелете сместа върху тава, покрита с хартия за печене и поръсете със солта.
- Оставете карамелизираните фъстъци да се охладят, след което ги начупете.
- Разпределете в купички и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ФЪСТЪЧЕН ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Колко грама захар да ядем на ден
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Карамелизирана захар - рецепта
Коментари към Фъстъци с карамелена глазура