Сладкиш Морени с карамел и фъстъци

Необходими продукти:
- 4 белтъка
- 4 жълтъка
- 200 грама брашно
- 3 супени лъжици газирана вода
- 5 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици кисело мляко
- 10 грама бакпулвер
- 1 чаена чаша захар
- 3 супени лъжици какао
- 1 супена лъжица течен черен шоколад
- карамелов сироп за глазиране
- 150 грама безсолни фъстъци
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците със захарта, в друг съд смесете брашното, бакпулвера, киселото мляко, какаото, течния шоколад.
Разбийте жълтъците с олиото, налейте газираната вода и комбинирайте трите смеси. Разбъркайте до получаването на хомогенна консистенция.
Изсипете тестото в намазана с масло кръгла форма и изпечете на 170 градуса до готовност. Охладете, намажете с карамел, поръсете с фъстъци, разрежете парченца, поднесете и се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.jacquelynclark.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОАГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Карамелизирана захар - рецепта
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Гулаб Джамун
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
Коментари към Сладкиш Морени с карамел и фъстъци