Спаначено суфле с извара и карамелизирани фъстъци
Необходими продукти:
200 грама фъстъци
200 грама захар
80 грама спанак
1 чаена лъжица сол
30 милилитра вода
50 милилитра течна сметана с масленост 20%
400 грама извара
4 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете в подходяща купа изварата, сметаната и жълтъците от яйцата.
Измийте спанака, залейте го с вряща вода за 2 минути, след което нарежете.
Прибавете 1/3 или 1/2 от изварата към зелените листа.
Белтъците разбийте с щипка сол.
Половината от тях смесете с бялата маса, а другата половина - със зелената.
В подходящи формички сложете първо бял слой.
След това 1 чаена лъжица от зелената комбинация, отново смес от изварата и сметаната.
Продължете в същата последователност до изчерпване на количествата.
Подредете формичките в тава с гореща вода и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.
Направете украсата от карамел и фъстъци.
Изсипете захарта в подходящ съд и поставете на котлона. Нека се разтопи, като разбърквате. Добавете и 0,5-1,0 чаена лъжица сол.
Нарежете фъстъците и ги изсипете в тенджерата при карамелизираната захар. Разбъркайте и изсипете в тава, чието дъно сте покрили с намаслена хартия. Заравнете и оставете да се охлади.
След това махнете хартията и начупете карамелизираните фъстъци на парчета.
С тях украсете вече готовото суфле и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Карамелизирана захар - рецепта
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Спаначено суфле с извара и карамелизирани фъстъци