Какаово суфле от обезмаслена извара с мед

Необходими продукти:
- 300 грама обезмаслена извара
- 100 милилитра обезмаслено прясно мляко
- 20 грама желатин
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици какао
- 2 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Залейте желатина със студена вода за половин час. Щом набъбне, добавете какаото, меда и налейте прясното мляко. Поставете сместа на тих огън и нека се нагрява, докато какаото се разтвори напълно. Не позволявайте течността да заври.
След това смесете с изварата, разбъркайте и разбийте, използвайки блендер, за да се получи еднородна комбинация, която разпределете в подходящи формички.
Приберете ги в хладилника за минимум два часа или най-добре за една нощ.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Желиран десерт от извара с праскови
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Зеленчукова запеканка с извара
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Апетитка с кашкавалена извара, цедено мляко, майонеза и чушки
- Плодов десерт от извара и прясно мляко
Коментари към Какаово суфле от обезмаслена извара с мед