Зеленчукова запеканка с извара

Необходими продукти:
- 400 грама тиквички (почистени от семената и без кората)
- 1/2 морков
- 300 грама извара
- 80-100 грама кашкавал
- 2 белтъка
- 2 скилидки чесън
- зелен лук, магданоз, копър - на вкус
- различни видове смлян пипер на вкус (червен, бял, черен...)
- сол
- краве масло за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Измитите, обелени и почистени от семената тиквички настържете с помощта на едро ренде. Същото направете и с моркова. Смесете ги и оставете за момента. Докато приготвите останалите продукти, зеленчуците ще си пуснат сока, който не е необходим за ястието и може да отцедите.
Сложете изварата в купа, добавете едро настъргания кашкавал и малко нарязани зелени подправки.
Белтъците разбийте на твърда пяна, след което прибавете при изварата с кашкавала.
Подправете с различни видове смлян пипер, сложете пресования чесън и разбъркайте.
Върнете се към моркова и тиквичките. Отцедете сока им, който се е отделил, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте отново и разпределете сместа в намазнена форма.
Върху този слой сложете втори от изварата с кашкавала, заравнете повърхността и изпечете ястието във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Ползи от консумацията на извара
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Крем-десерт от извара с бисквити, сметана и канела
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Зеленчукова запеканка с извара