Суфле от риба тон
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 2 чаени лъжици доматена паста
- 3 супени лъжици рикота
- 1 малък стрък зелен лук, нарязан
- 200 грама риба тон от консерва
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг с миксер.
В купа сложете доматената паста, рикотата, лука и разбъркайте. Прибавете жълтъците и накрая рибата тон. Разбъркайте, за да се получи еднородна консистенция и рибата да се накъса.
Смесете на части белтъците, като разбърквате с шпатула, за да не загубите от въздушността им.
Сипете в две купички за суфле и печете 40 минути на 160 градуса, докато суфлето се наддигне и стане златисто.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Спагети със сметана и риба тон
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Лимоново суфле с пудра захар
- Пълнени сладки картофи с риба тон
- Брускети с дип от риба тон и крема сирене
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли
Коментари към Суфле от риба тон