Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Суфле от риба тон

Суфле от риба тон

Суфле от риба тон - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 2 чаени лъжици доматена паста
  • 3 супени лъжици рикота
  • 1 малък стрък зелен лук, нарязан
  • 200 грама риба тон от консерва

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Белтъците разбийте на сняг с миксер.

В купа сложете доматената паста, рикотата, лука и разбъркайте. Прибавете жълтъците и накрая рибата тон. Разбъркайте, за да се получи еднородна консистенция и рибата да се накъса.

Смесете на части белтъците, като разбърквате с шпатула, за да не загубите от въздушността им.

Сипете в две купички за суфле и печете 40 минути на 160 градуса, докато суфлето се наддигне и стане златисто.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съвети