Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.
Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.
Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.
Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.
Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.
Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.
Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 450 гр.
ЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ ШАМПОАН ЗА ПРИДАВАНЕ НА ОБЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ АРНИКА 500 мл
НАН - 3 12+ месеца 400 г НЕСТЛЕ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
НАН 3 КОМФОРТИС 12+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца