Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.

Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.

Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.

Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.

Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.

Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.

Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Обикновен маслен крем
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца