Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.
Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.
Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.
Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.
Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.
Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.
Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко с какао
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца