Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.
Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.
Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.
Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.
Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.
Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.
Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
НовБОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
ЧИСТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл SANCT BERNHARD
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Обикновен маслен крем
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца