Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.
Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.
Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.
Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.
Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.
Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.
Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Обикновен маслен крем
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Картофени шишчета с масло
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Диета с избягване на млечни продукти
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца