Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца

Необходими продукти:
150 грама кашкавал
2 яйца
50 грама масло
50 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходяща тенджера, след което прибавете брашното, като бъркате непрекъснато.
Налейте бавно и постепенно прясното мляко, без да спирате да разбърквате.
Нарежете кашкавала на малки парчета и прибавете при останалите продукти в тенджерата. Бъркайте, докато се разтопи.
Свалете съда от котлона и сложете жълтъците. Отново разбъркайте.
Белтъците разбийте на твърда пяна и добавете в кашкавалената смес.
Подмажете дъното и стените на подходящи купички с масло, поръсете с брашно и в тях разпределете готовата комбинация.
Изпечете суфлето в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
Коментари към Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца