Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли

Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли

от 01 сеп 2017г., обновено на 04 сеп 2017г.
Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За блата:

  • 3 яйца
  • 10 грама какао на прах
  • 40 грама захар
  • 50 грама брашно

Сироп:

  • 25 грама захар
  • 25 милилитра вода


За профитеролите:

  • 4 яйца
  • 125 грама масло
  • щипка сол
  • 140 грама брашно
  • 230 милилитра вода

 

За карамеления крем:

  • 250 грама солен карамел
  • 150 грама масло

 

За шоколадовото суфле:

  • 450 грама захар
  • 230 грама масло
  • 350 милилитра вода (от тях 150 мл са за разтваряне на желатина)
  • 5 белтъка
  • 150 грама кондензирано мляко
  • 40 грама какао на прах
  • 2 грама лимонтузу
  • 30 грама желатин


За шоколадовата глазура:

  • 70 грама шоколад
  • 35 милилитра течна сметана


За украса:

  • 50 грама пресни малини
  • 50 грама пресни черни боровинки

 

Начин на приготвяне:

Първо направете шоколадов пандишпан.

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Белтъците разбийте със захарта до състояние "твърди върхове". Към тях добавете жълтъците и разбийте отново.

Какаото и брашното съединете и пресейте. Добавете към яйцата на две части. Разбийте за кратко тестото с миксер на ниска скорост или просто разбъркайте с помощта на лопатка или лъжица.

Прехвърлете го в разглобяема кръгла форма с диаметър 18 сантиметра и изпечете при 180 градуса, а приблизителното време е 25 минути.

Докато блатът се пече, сварете сиропа. Налейте водата в подходящ съд и добавете захарта. Поставете върху котлона и щом кипне, варете 1-2 минути. След това оставете сладката течност да се охлади.

Ред е на профитеролите. Сложете в тенджера маслото, налейте водата и добавете щипка сол. Сместа трябва да заври и тогава към нея прибавете брашното, без да сваляте съда от огъня. Бъркайте непрекъснато, докато тестото стане еднородно и се събере във вид на топка. По дъното на тенджерата ще се образува тънка коричка. Тогава свалете от котлона и изчакате 1-2 минути.

Следва добавяне на яйцата. Правете това едно по едно, като разбърквате до еднородност след всяко.

С готовото тесто напълнете сладкарски шприц и му поставете звездовиден накрайник.

Направете профитероли върху лист пергамент, с който сте покрили дъното на тава. Диаметърът им да е около 2,5-3 милиметра. Изпечете за 25 минути във фурната, загрята до 200 градуса.

Щом бъдат готови, веднага ги извадете от съда и оставете да се охлаждат.

Сега трябва да направите пълнежа за профитеролите. За целта разбийте до побеляване маслото. Към него добавете соления карамел (със стайна температура). Разбийте и изсипете сместа в шприца, като този път използвате кръгъл накрайник. Напълнете вече охладените профитероли с този крем и ги приберете в хладилника.

Следващата част, необходима за тортата, е суфлето. Първо залейте желатина със 150 милилитра студена преварена вода, задължително разбъркайте и оставете да набъбне.

В отделен съд смесете маслото (със стайна температура), кондензираното мляко и какаото. Разбийте с миксер до хомогенност на консистенцията и оставете на стайна температура

Изсипете захарта в тенджера, налейте останалите 200 милилитра от водата и сложете лимонтузуто. Поставете сиропа върху котлона на средна температура. Когато течността достигне около 105 градуса, започнете да разбивате белтъците (на ниска скорост), докато сиропът достигне 118 градуса (за това време те трябва да бъдат готови). След това налейте сладката течност на тънка струя в белтъчената маса. Тогава увеличете скоростта на миксера и разбивайте, докато кремът се охлади до 40-45 градуса.

Загрейте вече набъбналия желатин, като бъркате непрекъснато до получаване на течност (не затопляйте повече от 80 градуса). Щом това стане, добавете към сладката белтъчена смес, без да спирате да разбивате, докато комбинацията се охлади до 35-40 градуса.

След това (не прекратявайте процеса) започнете да добавяте по 1 супена лъжица от шоколадово-маслената маса, докато сложите цялото количество.

Настъпи и дългоочакваният момент на сглобяване на тортата.

Вземете форма с диаметър 20 сантиметра. За да увеличите височината й, използвайте ацетатно фолио. В случай че не разполагате с такова, може да разрежете полиетиленови папки/джоб.

Изсипете 1/3 от суфлето в съда и приберете в хладилната камера или във фризера, докато стегне (около 15 минути). Щом това стане, подредете слой профитероли (оставате част от тях за украса). Залейте с останалото суфле.

Извадете блата от формата и отрежете горната му кора. Сиропирайте със сладката течност и поставете върху суфлето.

Приберете тортата в хладилника за минимум 6-8 часа. След това я извадете от съда, поставете поднос на повърхността и обърнете.

Остана само украсата.

Направете глазура, като разтопите шоколада (начупен на парчета) в сметаната с помощта на микровълновата. Включвайте уреда няколко пъти за по 10-15 секунди, като след всяко нагряване разбърквайте сместа. Не трябва да прегрявате шоколада, за да може да стегне след това.

Напълнете сладкарския шприц с шоколадовата течност и украсете стените на десерта. Останалото количество от глазурата изсипете върху повърхността и подредете заделените за декорация профитероли. Придайте още по-впечатляващ вид на тортата с помощта на пресни малини и черни боровинки.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:
  • Суфле със сирене Суфле със сирене
  • Какаово суфле от обезмаслена извара с мед Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
  • Шоколадово суфле с кафе сос и ванилия Шоколадово суфле с кафе сос и ванилия
  • Суфле от моркови и ябълки Суфле от моркови и ябълки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
32.00лв.

Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл

Нов

Коментари към Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли
    www.framar.bg 
    на 25 May 2025 в 15:46
    Коментирайте "Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Торта с мус от три шоколада
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Лесна шоколадова торта с домашни блатове
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
  • Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
  • Торта Негърче с крем от кондензирано мляко
  • Торта брауни
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2068 дни, 23 часа и 59 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2182 дни, 4 часа и 10 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

{Australia} ? Get Temu coupon code ))-->acv951295<--(( A$100 off for all order

преди 29 мин.

Exclusive Drop ? Temu coupon code {{^^ACV951295^^}} A$100 off + 90% ? old user Australia

преди 33 мин.

Australia ? [Top Pick] Temu coupon code ^^{{ACV951295}} A$100 off + 70% for new user

преди 37 мин.

{Australia} ? Temu coupon code {{<<acv951295>>}} A$100 off for new & old user

преди 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА + Mg таблетки * 30 СОФАРМА

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ ДАБЪЛ капсули * 60

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ капсули * 30

ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 6 мм * 100 бр.

РЕД ПАНДА НАТОКОМБО таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВЕНИПЕРФЕКТ КОМПЛЕКС капсули 425 мг * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:42:02

I23.6 Тромбоза на предсърдие, предсърдно ухо или камера като текущо усложнение на острия инфаркт на миокарда

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:32:38

ПРИМ ОЙЛ капсули 505 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:26:58

АДЕНУРИК таблетки 80 мг * 28 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:04:10

РЕСТИВ дъвчащи таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 17:36:09
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival