Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад

Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад

от 11 яну 2018г., обновено на 12 яну 2018г.
Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 520 грама захар
  • 375 милилитра прясно мляко
  • 300 грама безсолно масло
  • 95 грама какао
  • 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 300 грама самонабухващо брашно
  • 75 грама обикновено брашно
  • 4 яйца
  • 2 чаени лъжици екстракт от ванилия

за шоколадовия ганаш:

  • 800 грама черен шоколад
  • 500 милилитра пълномаслена сладкарска сметана (минимум 35% масленост)
  • 80 грама безсолно масло

за пълномасления крем с бял шоколад:

  • 200 грама безсолно масло
  • 250 грама пудра захар
  • 1 супена лъжица масло
  • 180 грама бял шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Пригответе две форми с падащо дъно с диаметър 19,5 см и ги намажете с разтопено масло. Защипете хартия за печене на дъното им.

Започнете с приготвянето на блатовете. Сложете захарта, млякото и маслото в касерола и поставете на котлона, който сте загрели предварително на средна температура. Разбърквайте с тел, за да се разтопи захарта и да се получи нежен и гладък крем. Внимавайте течността да не заври! Пресейте какаото и содата бикарбонат в сместа. Разбъркайте, за да се съчетаят всички съставки и отстранете от котлона. Оставете настрана за 5 минути да се охлади.

Пресейте двата вида брашно към шоколадовата смес и разбъркайте добре.

Добавете едно по едно яйцата и накрая сложете ванилията.

Разпределете сместа в двете тавички, ако има образувани мехурчета от пресипването, ги махнете с помощта на клечка за зъби. Печете 50-55 минути до суха клечка. Оставят се да се охладят за 3-4 минути във формата, след което се изваждат върху решетка и се изчаква пълното им изстиване.

За да направите ганаша, който ще използвате за глазура на тортата, разтопете в малък съд на слаб огън шоколада, маслото и сметаната. Бъркайте в продължение на 5-8 минути, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка и еднородна. Изсипете в купа и приберете в хладилник за 3-4 часа, докато ганашът придобие консистенцията на фъстъчено масло.

За белия крем използвайте миксер и разбийте маслото, докато стане бледо и кремообразно. Постепенно добавете пудрата захар - разбивайте, докато се съчетаят двата продукта. Малко по малко добавете и млякото и разтопения бял шоколад, не спирайте да бъркате, докато не се усвоят добре всички продукти и не получите лек въздушен крем.

Направете шоколадовия крем, като в купа комбинирате 1/4 чаена чаша от ганаша, заедно с 1/4 чаена чаша от крема с бял шоколад.

С помощта на назъбен нож изравнете блатовете на тортата, за да нямат неравности и да бъдат напълно гладки. След това ги разполовете, за да получите по 2 блата от всяка изпечена тава.

Сглобете тортата - върху първия блат сложете 1/2 чаена чаша от белия крем. Отгоре поставете следващия блат и намажете с цялото количество шоколадов крем, следва още един блат, отново пълномасления крем с бял шоколад и завършете с последния блат.

С миксер разбийте ганаша, за да се отпусне и да придобие мека консистенция. С него намажете тортата отстрани и отгоре.

За да направите украсата по-оригинална, можете да поставите двата крема едновременно в торбичката - единия отляво, другия отдясно - така всяка розичка или детайл ще бъдат двуцветни.

Да ви е сладко!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
5.0/5 2 оценки

Коментари към Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:25
    Коментирайте "Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
  • Лесна шоколадова торта с домашни блатове
  • Френски шоколадов десерт
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
  • Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
  • Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
  • Шоколадова торта с извара и вафлена основа
  • Шоколадова торта с кокосов крем
  • Бърза шоколадова торта с лешници
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 22 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

Шоколадовата торта за закуска е полезна за мозъка и талията ви

от 21 сеп 2016г. Прочети повече
Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

Здрави и красиви с Деси: Празнична сурова шоколадова торта

от 21 апр 2011г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival