Шоколадова торта с маслен крем
Необходими продукти
За тестото:
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша какао на прах (без захар)
1,5 чаена лъжица сода
1,5 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша олио
2 чаени лъжици ванилия
1 чаена чаша гореща вода
За крема:
150 грама масло, размекнато на стайна температура
1,5 чаена чаша какао на прах (без захар)
5 чаени чаши пудра захар
2/3 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Подмажете с масло дъното на две кръгли форми, поръсете и с малко пресято брашно.
В купа със среден размер смесете захарта, брашното, какаото, содата, набухвателя и солта. Прибавете яйцата, налейте млякото и олиото, сложете ванилията и разбийте всичко с миксер в продължение на 3 минути. След това налейте водата и разбъркайте на ръка.
Разпределете равномерно тестото в подготвените съдове и изпечете в загрятата фурна за около 30-35 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Оставете готовите блатове да престоят 10 минути във формите и тогава извадете.
Направете крема. Разбийте с миксер размекнатото масло, докато побелее и стане пухкаво (около 5 минути). Прибавете какаото и пудрата захар, редувайки ги с млякото и ванилията.
Разбийте сместа до получаването на крем.
Разрежете хоризонтално на две всеки от блатовете. Може да направите повече от два, ако нарежете тънко.
Намазвайте всеки пласт с готовия крем и подреждайте един върху друг, оформяйки торта.
Повърхността също намажете с крема.
Украсете с настърган шоколад, ядки или друго по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
Коментари към Шоколадова торта с маслен крем