Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова торта с извара и кокос

Шоколадова торта с извара и кокос

Шоколадова торта с извара и кокос - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама шоколад
  • 100 грама масло
  • 3 яйца
  • 120 грама захар
  • 250 грама извара
  • 75 грама брашно
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 35 грама кокосови стърготини

За крема:

  • 30 милилитра течна сметна
  • 50 грама шоколад

 

Начин на приготвяне:

Начупете шоколада на парчета, маслото нарежете на кубчета и ги разтопете заедно (най-лесно е да използвате микровълновата, необходими са 30 секунди). Разбъркайте.

След това включете уреда за още 30 секунди, разбъркайте сместа отново, когато извадите съда от него. Шоколадът трябва да се е разтопил напълно. В случай че са останали бучки, включете микровълновата за още 15-30 секунди. Оставете комбинацията да се охлажда и се заемете с кокосовия слой.

Намачкайте изварата, докато се превърне в пюре. Към него прибавете 1 яйце (ако изварата е влажна, използвайте само жълтъка), 30 грама от захарта и ваниловия екстракт. Разбъркайте старателно и тогава изсипете кокосовите стърготини в сместа. В случай че плънката се получи много плътна, сложете малко заквасена сметана (1 супена лъжица), ако е прекалено течна - мъничко нишесте.

Време е за приготвянето на шоколадовото тесто.

Къч охладената шоколадова маса прибавете останалите две яйца, другите 90 грама захар и разбийте с миксер. След това изсипете и брашното с бакпулвера, бъркайте до получаване на гладко плътно тесто.

Застелете дъното на разглобяема кексова торта с намаслена хартия за печене. Стените на съда намажете с масло и ги поръсете равномерно с брашно.

Изсипете половината от тестото във формата, заравнете и разпределете кокосовия пълнеж от извара, който покрийте с останалата шоколадова смес.

Старателно заравнете повърхността с лопатка и поставете съда във фурната (включена на 170 градуса) за 40 минути.

Щом извадите от фурната, оставете тортата да се охлади до топло и във формата, след което прокарайте нож между блата и стените на съда и извадете.

Намажете десерта с крем, който сте приготвили от 30 милилитра течна сметана и 50 грама шоколад. Първо затоплете сметаната, тогава в нея прибавете начупения на парчета шоколад и бъркайте до еднородност.

Поръсете с кокосови стърготини и поднесете.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda-21veka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиЛайфстайлНовиниВидеоХранене при...ИсторияЛеченияСпортБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители