Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с мус от три шоколада

Торта с мус от три шоколада

от 16 окт 2013г.
Торта с мус от три шоколада - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

 

За блата:

2 яйца

1/3 чаена чаша захар

2/3 чаена чаша брашно

1 супена лъжица какао на прах

1 чаена лъжица бакпулвер

щипка ванилия

 

За мусовете:

24 грама желатин

3 шоколада (бял, черен и млечен) без пълнежи и ядки

90 грама масло

650 милилитра сметана

150 милилитра крем ликьор

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, смесено с какаото, бакпулвера и ванилията, разбъркайте. Загрейте фурната до 200 градуса и сложете в нея тестото за 15 минути, използвайки форма, подмазана с олио или застлана с хартия за печене. Когато блатът е готов, оставете да изстине и изрежете кръгла основа с дебелина 2 см. За да се получи равна форма, използвайте шаблон от картон. Напоете с 50 милилитра от крем ликьора. По-нататък ще ви трябва твърдо широко фолио с дължина равна на окръжността на формата и ширина не по-малка от 20 см. Сложете блата на дъното на подготвената форма, а фолиото използвайте, за да покриете стените на съда от вътрешната страна, за да се получат равни стени от мусовете и десертът да се извади по-лесно в готово състояние. Приберете във фризера.

Идва ред на мусовете.

Накиснете предварително желатина в 50 мл от сметаната. Останалата разбийте с помощта на миксер до образуването на гъста и плътна пяна, приберете в хладилника.

Черният мус се прави лесно: разтопете черния шоколад, към него добавете 30 грама масло и разбъркайте. Без да допускате сместа да заври, сложете желатин и ликьор. Свалете съда от котлона, оставете да изстине малко и старателно смесете с 1/3 от разбитата сметана. Разпределете муса върху блата така, че да запълни празното пространство между основата и фолиото. Когато се охлади, приберете тортата в хладилника.

По същия начин се приготвят и останалите два муса от белия и млечния шоколад. След приключването на всеки етап, не забравяйте да поставяте тортата в хладилника.

Украсете с настърган шоколад или по избор!

Добър апетит!

Още по темата:
  • Торта с три шоколада без печене Торта с три шоколада без печене
  • Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Торта брауни Торта брауни
  • Шоколадова торта с маслен крем Шоколадова торта с маслен крем
4.0/5 4 оценки

Коментари към Торта с мус от три шоколада

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Торта с мус от три шоколада
    www.framar.bg 
    на 02 August 2025 в 08:16
    Коментирайте "Торта с мус от три шоколада"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Торта брауни
  • Шоколадова торта с маслен крем
  • Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
  • Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки
  • Шоколадова торта с конячен сироп, кокосова плънка и глазура
  • Бърза шоколадова торта с пияни вишни
  • Шоколадова торта от ядки без брашно
  • Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
  • Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
  • Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 16 дни, 18 часа и 58 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2137 дни, 16 часа и 30 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 21 дни, 22 часа и 21 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 23 дни, 21 часа и 58 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 28 дни, 20 часа и 17 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 35 дни, 16 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕРВЕКС ЗА ДЕЦА супозитории 150 мг * 10

СУПЕР ДИЕТА ЗЕЛЕН ЧАЙ таблетки * 60 HOLLAND & BARRETT

ТРИБУЛУС МАКС капсули 900 мг * 100 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ

БИОБИ ИМУНО ВЕДА капсули * 180

ЗАТЪМНЕНИЕ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ 0.1% 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:40

МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН капсули * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:27:06

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:26:20

ДЕАНКСИТ 0,5 mg /10 mg филмирани таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:15

БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИН А, С, Е таблетки * 125

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 авг 2025г. в 19:16:00
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival