Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
Необходими продукти:
6 яйца
1 чаена чаша брашно
3 чаени чаши захар (1 за тестото + 2 чаени чаши за крема)
100 грама черен шоколад
1 супена лъжица прясно мляко
1 супена лъжица набухвател
400 милилитра сметана за разбиване
200 грама масло
250 грама сварено кондензирано мляко
200 грама орехови ядки
олио за намазване на съда за печене
галета за поръсване на съда за печене
За сиропа:
200 милилитра вода
1 чаена лъжица (с връх) кафе
1 супена лъжица амарето или няколко капки карамелен екстракт
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Набухвателя изсипете при брашното.
Залейте шоколада с млякото и разтопете в микровълновата. След това прибавете към яйцата и разбийте с помощта на миксер на ниски обороти. Ред е на брашното, разбъркайте всичко добре.
Подмажете форма за печене с олио и поръсете дъното й с галета. Изсипете сместа и изпечете блата при 180 градуса в продължение на 30 минути. Оставете да се охлади и разрежете, за да се получат два по-тънки блата.
Направете сироп. Сложете водата на котлона, когато заври, прибавете кафето и карамелените капки. Сиропирайте блатовете.
Разбийте сметаната със захарта, разпределете равномерно върху единия блат, след което го приберете в хладилника за 15 минути.
През това време разбийте кондензираното мляко с маслото и орехите. С получения крем покрийте втория блат.
Извадете този, който сложихте в хладилника и върху него обърнете блата с масления крем.
Вече може да украсите тортата по избор или просто да полеете с разтопен шоколад и да поръсите с орехови ядки.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Шоколадова торта с извара и кокос
Коментари към Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи