Тиквено суфле с шоколадов сос и ядки
Необходими продукти:
100 грама тиква
150 грама течна сметана с масленост 30%
10 грама желатин
40 грама шоколад
10 милилитра прясно мляко
кедрови или други ядки за украса
Начин на приготвяне:
Обелената и почистена тиква смелете с помощта на блендер и към нея прибавете сметаната. След това сложете желатина и затоплете комбинацията, без да допускате тя да заври (до 95 градуса). Свалете сместа от котлона, прехвърлете в подходяща форма и приберете в хладилника, за да стегне.
Разтопете на бавен огън шоколада заедно с прясното мляко.
Готовото суфле извадете от хладилника, сложете в чиния, полейте с шоколадовия сос и украсете с кедрови или други ядки.
Добър апетит!
Снимка: segodnya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
АВЕН КЛЕАНАНС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ SPF 50+ 50 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД ПРИ МАЗНА КОСА 250 мл BIOTRICOLOGIA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И МОРКОВИ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОБРАШНО ТИКВЕНО БАЛЧО 180 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Печена солена тиква
- Сок от тиква
Коментари към Тиквено суфле с шоколадов сос и ядки