Суфле със сирене
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици масло
- 3 1/2 супена лъжици брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1 щипка лют пипер кайен
- 4 жълтъка
- 5 белтъка (студени)
- 1/2 чаена лъжица крем тартар
- 85 грама настъргано сирене грюер
- настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса (ако искате суфлето малко по-течно, включете я на 190 градуса).
Намажете с масло керамична кръгла тава и я поръсете с пармезан. Приберете купичката в хладилник, докато ви потрябва.
В касерола разтопете 3 супени лъжици масло, към тях добавете брашното и разбъркайте, да се получи паста. Пържете 1 минута, докато леко стане златисто брашното. Започнете да сипвате маслото, като не спирате да бъркате, докато се получи гладка текстура.
Оставете сосът да къкри, за да се сгъсти, като не спирате да го бъркате - около 3 минути. Подправете със сол и пипер, след което прехвърлете соса в студена купа и охладете леко.
Добавете горчицата и лютия пипер в соса, след което прибавете жълтъците едни по едни, като след всеки разбърквате добре. Оставете сместа настрана.
С миксер разбийте белтъците с крема тартар, докато се получат меки върхове. Добавете 1/3 от белтъците към соса с жълтъци и брашно и разбъркайте. Сложете в този сос и сиренето грюер, след което останалите белтъци.
Изсипете в приготвената тавичка и печете на 200 градуса за 30-35 минути.
Сервирайте суфлето топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Суфле от сирена с яйца и зелен лук
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Суфле от сирена с мляко и горчица
- Суфле от варена риба
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Как да направите перфектното суфле
- Спондж лимонови суфлета
- Шоколадово суфле с портокал
- Шоколадово суфле
Коментари към Суфле със сирене