Суфле със сирене
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици масло
- 3 1/2 супена лъжици брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1 щипка лют пипер кайен
- 4 жълтъка
- 5 белтъка (студени)
- 1/2 чаена лъжица крем тартар
- 85 грама настъргано сирене грюер
- настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса (ако искате суфлето малко по-течно, включете я на 190 градуса).
Намажете с масло керамична кръгла тава и я поръсете с пармезан. Приберете купичката в хладилник, докато ви потрябва.
В касерола разтопете 3 супени лъжици масло, към тях добавете брашното и разбъркайте, да се получи паста. Пържете 1 минута, докато леко стане златисто брашното. Започнете да сипвате маслото, като не спирате да бъркате, докато се получи гладка текстура.
Оставете сосът да къкри, за да се сгъсти, като не спирате да го бъркате - около 3 минути. Подправете със сол и пипер, след което прехвърлете соса в студена купа и охладете леко.
Добавете горчицата и лютия пипер в соса, след което прибавете жълтъците едни по едни, като след всеки разбърквате добре. Оставете сместа настрана.
С миксер разбийте белтъците с крема тартар, докато се получат меки върхове. Добавете 1/3 от белтъците към соса с жълтъци и брашно и разбъркайте. Сложете в този сос и сиренето грюер, след което останалите белтъци.
Изсипете в приготвената тавичка и печете на 200 градуса за 30-35 минути.
Сервирайте суфлето топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да направите перфектното суфле
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
- Шоколадова торта-суфле без печене
- Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли
- Суфле от моркови и ябълки
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Спондж лимонови суфлета
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Шоколадово суфле с портокал
Коментари към Суфле със сирене