Шоколадова торта-суфле без печене
Необходими продукти:
1/3 кутия (от 400 грама) пълномаслено кондензирано мляко
1/2 чаена чаша прясно мляко
200 милилитра високомаслена сметана (35%) за разбиване
1/2 чаена чаша захар на пясък (фина)
100 грама блокче черен шоколад + 1/3 за украса
15 грама желатин
щипка ванилия
бишкоти
1/2 пандишпаново руло или 1 пандишпанов блат с диаметър 16 - 18 см
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с прясното мляко и оставете за 40 минути (да набъбне).
След това сложете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Свалете от огъня, без да допускате млякото да заври.
Затоплете кондензираното мляко на водна баня и към него прибавете шоколада (начупен на парчета).
Бъркайте до получаване на еднородна кремообразна смес.
Добавете я към разтворения в млякото желатин. Сложете ванилията. Отново разбъркайте до хомогенност.
Разбийте охладената сметана със захарта.
и към нея прибавете шоколадовата маса, като бъркате внимателно и слагате постепенно.
Така изглежда бъдещото суфле.
Застелете дъното и стените на кръгла форма с найлоново фолио и излейте сместа.
Върху нея плътно подредете парчета руло или пандишпанов блат. Приберете в хладилника за 2 - 3 часа (може и за 1 нощ).
След това внимателно обърнете суфлето с пандишпановата част надолу.
Разтопете няколко парчета шоколад. Разрежете бишкотите на половина и ги намажете с шоколада.
Залепете ги по външната част на тортата.
Настържете останалия шоколад на ситно ренде.
Поръсете с него тортата и украсете по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Как да направите перфектното суфле
- Дяволска торта с крем Ганаш
Коментари към Шоколадова торта-суфле без печене