Карамелизирани дюли с лимонов сок
Необходими продукти:
3-4 средни дюли
1 лимон
200 грама захар на пясък
200 милилитра вода
високомаслена сметана за разбиване (за поднасяне)
Начин на приготвяне:
Обелете дюлите.
Разрежете ги на две части и почистете от вътрешността със семената.
Запазете семената, те ще се използват по-късно.
Подредете половинките в тава и засипете със захарта.
След това изцедете върху плодовете сока от лимона и поръсете отделените семена (те ще придадат на десерта неповторим аромат и розов оттенък).
Поставете съда на бавен огън за около час, като затворите с капак, който покрива около 2/3 от тавата.
Ако течността се изпари, долейте малко вода.
След час дюлите ще бъдат меки, но истинската сладост ще се появи, когато семената започнат да отделят цвета си.
Оставете плодовете да се охладят и поднесете с разбитата сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕРИ ЕНД МЕЙ СЕРУМ С НИАЦИНАМИД И ЕКСТРАКТ ОТ ДЮЛЯ 30 мл
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КАРИТЕ НУТРИ ИНТЕНЗИВНО ПОДХРАНВАЩА МАСКА 200 мл
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ОСВЕЖАВАЩ ТОНИК ЛОСИОН ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 200 мл
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР МИЦЕЛАРЕН ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 200 мл
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ДЮЛЯ И МЕНТА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Паста от дюля (сладко на калъп)
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сок от дюля в помощ при хемороиди
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Карамелизирани дюли с лимонов сок