Карамелизирани орехи с канела
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/8 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 яйчен белтък
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 2 чаени чаши орехи, разполовени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 120 градуса и подмажете дъното на тавичка с масло.
- В малка купа смесете захарта, канелата, индийското орехче и солта. Разбъркайте и заделете настрана.
- В средно голяма купа разбийте белтъка с ванилията.
- Добавете ореховите ядки и внимателно разбъркайте, за да се покрият изцяло.
- Поръсете със захарната смес и отново разбъркайте.
- Разпределете ги в един слой в тавата и печете в продължение на 1 час, като разбъркате по средата.
- Оставете карамелизираните орехи да се охладят за около 5 минути и разделете тези, които са слепнали.
- Прехвърлете в купичка и поднесете.
Да ви е сладко!

Снимки: goodlifeeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Твърди карамелени бонбони
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Орехите понижават високото кръвно налягане
- Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
Коментари към Карамелизирани орехи с канела