Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
Необходими продукти:
- 100 грама масло
- 10 грама желатин
- 200 грама захар
- 50 милилитра вода
- 20 грама брашно
- 300 милилитра течна сметана (с висока масленост)
- 4 жълтъка
- 20 грама нишесте
- 1 пакетче ванилова захар
- 400 милилитра прясно мляко
- 20 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с малко количество вода и го оставете да набъбне.
Отделно смесете 180 грама от захарта с 50 милилитра вода, поставете на слаб огън и изчакайте да се получи карамел. Към него добавете половината от маслото.
Затоплете сметаната, подсладете я с останалата захар, сложете и пакетче ванилова. Налейте карамела, като бъркате до еднородност на консистенцията.
Ред е на набъбналия желатин, добавете и него, разбъркайте.
Жълтъците разбъркайте с пудрата захар, изсипете брашното и нишестето в сместа. Следва отново разбъркване.
Затоплете млякото, без да допускате да заври, и го влейте в яйчената маса. Сварете гъст крем, смесете го с останалото масло и карамела.
Разбъркайте, охладете и поднесете. Може да сервирате в качеството на крем-десерт, да украсите торта, друг сладкиш с него или да бъде допълнение към палачинките.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
Коментари към Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)