Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки За десерти, сиропи Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

от 26 сеп 2017г.
Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 100 грама масло
  • 10 грама желатин
  • 200 грама захар
  • 50 милилитра вода
  • 20 грама брашно
  • 300 милилитра течна сметана (с висока масленост)
  • 4 жълтъка
  • 20 грама нишесте
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 20 грама пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина с малко количество вода и го оставете да набъбне.

Отделно смесете 180 грама от захарта с 50 милилитра вода, поставете на слаб огън и изчакайте да се получи карамел. Към него добавете половината от маслото.

Затоплете сметаната, подсладете я с останалата захар, сложете и пакетче ванилова. Налейте карамела, като бъркате до еднородност на консистенцията.

Ред е на набъбналия желатин, добавете и него, разбъркайте.

Жълтъците разбъркайте с пудрата захар, изсипете брашното и нишестето в сместа. Следва отново разбъркване.

Затоплете млякото, без да допускате да заври, и го влейте в яйчената маса. Сварете гъст крем, смесете го с останалото масло и карамела.

Разбъркайте, охладете и поднесете. Може да сервирате в качеството на крем-десерт, да украсите торта, друг сладкиш с него или да бъде допълнение към палачинките.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru

Още по темата:
  • Карамелено-ябълков чийзкейк с канела Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
  • Карамелизирани дюли с лимонов сок Карамелизирани дюли с лимонов сок
  • Чийзкейк с карамел и орехи Чийзкейк с карамел и орехи
  • Карамелизирани парченца ябълки със сусам Карамелизирани парченца ябълки със сусам
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
37.20лв. / 19.02 €

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
35.60лв. / 18.20 €

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв. / 5.83 €

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
24.60лв. / 12.58 €

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
33.60лв. / 17.18 €

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
35.00лв. / 17.90 €

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР

Коментари към Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
    www.framar.bg 
    на 10 November 2025 в 16:56
    Коментирайте "Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Сосове, сиропи, глазури и подправки
  • Сладки сосове за десерти, сиропи
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
  • E150(c) Амонячен карамел
  • Карамелизирани дюли с лимонов сок
  • Карамелизирани парченца ябълки със сусам
  • Чийзкейк с карамел и орехи
  • Пържен карамелизиран ананас
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Редактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестеролРедактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестерол

Редактиран ген може да понижи трайно опасно високия холестерол

от 10 ное 2025г.Прочети повече
Лекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на роботЛекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на робот

Лекари извършиха за първи път дистанционна тромбектомия с помощта на робот

от 10 ное 2025г.Прочети повече
ДерматомиозитДерматомиозит

Дерматомиозит

от 09 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 10 дни, 5 часа и 53 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 20 дни, 2 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАЛЕРС СПЕРМИДИН капсули 10 мг * 30

ВИТАЛЕРС СИЛИБИОТИН таблетки * 180

ВИТАЛЕРС ШИЙТАКЕ капсули 400 мг * 60

ВИТАЛЕРС ВИТ.В5 капс. 500мг * 60 407603

ВИТАЛЕРС ВИТ.А+Е капки 30мл 402363

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАНИНИЛ табл. 5 мг. * 120

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 16:54:29

ХИМАЛАЯ МЕНОСАН таблетки * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 16:52:26

ГАРЦИНИЯ КАМБОДЖА капсули * 90 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 16:50:36

СПИН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 16:47:54

МАКСИМАЛЕН ТЕРМОМЕТЪР УНИМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 10 ное 2025г. в 16:45:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival