Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки За десерти, сиропи Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши) - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама масло
  • 10 грама желатин
  • 200 грама захар
  • 50 милилитра вода
  • 20 грама брашно
  • 300 милилитра течна сметана (с висока масленост)
  • 4 жълтъка
  • 20 грама нишесте
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 20 грама пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина с малко количество вода и го оставете да набъбне.

Отделно смесете 180 грама от захарта с 50 милилитра вода, поставете на слаб огън и изчакайте да се получи карамел. Към него добавете половината от маслото.

Затоплете сметаната, подсладете я с останалата захар, сложете и пакетче ванилова. Налейте карамела, като бъркате до еднородност на консистенцията.

Ред е на набъбналия желатин, добавете и него, разбъркайте.

Жълтъците разбъркайте с пудрата захар, изсипете брашното и нишестето в сместа. Следва отново разбъркване.

Затоплете млякото, без да допускате да заври, и го влейте в яйчената маса. Сварете гъст крем, смесете го с останалото масло и карамела.

Разбъркайте, охладете и поднесете. Може да сервирате в качеството на крем-десерт, да украсите торта, друг сладкиш с него или да бъде допълнение към палачинките.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайл