Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

Необходими продукти:
- 100 грама масло
- 10 грама желатин
- 200 грама захар
- 50 милилитра вода
- 20 грама брашно
- 300 милилитра течна сметана (с висока масленост)
- 4 жълтъка
- 20 грама нишесте
- 1 пакетче ванилова захар
- 400 милилитра прясно мляко
- 20 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с малко количество вода и го оставете да набъбне.
Отделно смесете 180 грама от захарта с 50 милилитра вода, поставете на слаб огън и изчакайте да се получи карамел. Към него добавете половината от маслото.
Затоплете сметаната, подсладете я с останалата захар, сложете и пакетче ванилова. Налейте карамела, като бъркате до еднородност на консистенцията.
Ред е на набъбналия желатин, добавете и него, разбъркайте.
Жълтъците разбъркайте с пудрата захар, изсипете брашното и нишестето в сместа. Следва отново разбъркване.
Затоплете млякото, без да допускате да заври, и го влейте в яйчената маса. Сварете гъст крем, смесете го с останалото масло и карамела.
Разбъркайте, охладете и поднесете. Може да сервирате в качеството на крем-десерт, да украсите торта, друг сладкиш с него или да бъде допълнение към палачинките.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Твърди карамелени бонбони
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Шоколадово айс кафе с бисквитки, карамел и кокосово мляко
Коментари към Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)