Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки За десерти, сиропи Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

от 26 сеп 2017г.
Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 100 грама масло
  • 10 грама желатин
  • 200 грама захар
  • 50 милилитра вода
  • 20 грама брашно
  • 300 милилитра течна сметана (с висока масленост)
  • 4 жълтъка
  • 20 грама нишесте
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 20 грама пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина с малко количество вода и го оставете да набъбне.

Отделно смесете 180 грама от захарта с 50 милилитра вода, поставете на слаб огън и изчакайте да се получи карамел. Към него добавете половината от маслото.

Затоплете сметаната, подсладете я с останалата захар, сложете и пакетче ванилова. Налейте карамела, като бъркате до еднородност на консистенцията.

Ред е на набъбналия желатин, добавете и него, разбъркайте.

Жълтъците разбъркайте с пудрата захар, изсипете брашното и нишестето в сместа. Следва отново разбъркване.

Затоплете млякото, без да допускате да заври, и го влейте в яйчената маса. Сварете гъст крем, смесете го с останалото масло и карамела.

Разбъркайте, охладете и поднесете. Може да сервирате в качеството на крем-десерт, да украсите торта, друг сладкиш с него или да бъде допълнение към палачинките.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru

Още по темата:
  • Карамелизиран нахут с кафява захар и масло Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
  • Ванилов сладкиш с карамелена глазура Ванилов сладкиш с карамелена глазура
  • Карамелизирани орехи (с масло) Карамелизирани орехи (с масло)
  • Десерт от сиропирани карамелизирани плодове Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
20.50лв.

ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
33.60лв.

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
18.40лв.

ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
35.00лв.

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР

Нов
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
8.80лв.

ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
7.00лв.

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8

Нов

Коментари към Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 17:56
    Коментирайте "Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Сосове, сиропи, глазури и подправки
  • Сладки сосове за десерти, сиропи
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • E150(c) Амонячен карамел
  • Ванилов сладкиш с карамелена глазура
  • Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
  • Шоколадови тарталетки с карамел
  • Карамелизирани орехи (с масло)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как се прави карамел за топинг?

преди 2900 дни, 4 часа и 28 мин.

Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

преди 2937 дни, 7 часа и 12 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 6 часа и 1 мин.

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 21 часа и 1 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 21 часа и 12 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 21 часа и 19 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
E150(a) Карамел обикновен E150(a) Карамел обикновен

E150(a) Карамел обикновен

от 29 окт 2020г. Прочети повече
Карамел Карамел

Карамел

от 13 окт 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival