Сметанов крем с ананас за сладкиши и торти
Необходими продукти:
1 чаена чаша сметана
1 чаена лъжица желатин
1 - 2 супени лъжици пудра захар
4 - 6 супени лъжици смлян ананас
ванилова захар на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с малко вода (може да използвате и прясно мляко) и оставете да набъбне. След това сложете на котлона на водна баня или на много бавен огън, бъркайки непрекъснато. Изчакайте да изстине.
Разбийте студената сметана, постепенно изсипвайки пудрата захар. Продължете да разбивате, вливайки тънка струя от желатина. Към получения крем добавете смлените ананаси, ваниловата захар. Старателно разбъркайте и охладете.
Може да импровизирате с най-различни плодове, не е задължително това да бъде само ананас. Може да се добавят яйца, желатин може да не се използва. Също така може да добавяте кафе, шоколад, какао, мед, алкохол, ядки и други продукти по ваш избор и вкус.
Кремът трябва да се използва веднага след приготвянето му. Съхранява се на студено място не повече от 3 часа.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Сметанов крем с ананас за сладкиши и торти