Сладкиш с праскови и сметанов крем
Необходими продукти:
800 грама праскови от консерва
250 грама брашно
200 грама масло
200 грама захар
5 яйца
2 чаени лъжици ванилин
2 чаени лъжици бакпулвер
50 милилитра прясно мляко
За крема:
400 грама сметана
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, маслото и ванилина. Към тях разбивайки добавете яйцата, млякото, брашното и бакпулвера. Направете негъсто тесто.
Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Подредете прасковите по повърхността като предварително сте ги нарязали на подходящи по размер парчета. Сложете сладкиша да се пече в продължение на половин час.
Пригответе крема, разбивайки с миксер сметаната и захарта до получаването на въздушна маса. С него намажете горещия десерт.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Сладкиш с праскови и сметанов крем