Шоколадов десерт с пияни вишни

Необходими продукти:
150 грама тъмен шоколад (70 грама какао)
4 жълтъка
150 грама захар на пясък
200 грама размекнато масло
100 грама какао на прах
300 милилитра сметана за разбиване
150 грама пияни вишни + няколко за украса
Начин на приготвяне:
Сложете подходяща купа във фризера за 15 минути.
През това време настържете шоколада и го разтопете на водна баня.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване (използвайте миксер). След това към тях прибавете разтопения шоколад и отново разбийте.
В отделен съд смесете маслото с пресятото какао на прах и съединете шоколадовата и маслена маси.
Сметаната разбийте в студената купа до получаването на твърда пяна. Внимателно прибавете към шоколадовата смес, сложете пияните вишни, които първо сте отцедили от течността с помощта на гевгир и сте подсушили. Разбъркайте всичко.
Покрийте дъното и стените на форма с диаметър 22 сантиметра с найлоново фолио, което да излиза извън съда. Изсипете шоколадовата смес в купата и затворете с фолиото. Приберете в хладилника за минимум 3 часа.
Когато извадите десерта от хладилника, обърнете го върху подходящ плосък съд, отстранете фолиото и украсете с няколко пияни вишни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
СУОНСЪН КУРКУМА, БОСВЕЛИЯ И ВИШНА ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Японска вишна, Сакура
- Вишна
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Желиран крем с кокосово мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Гулаб Джамун
Коментари към Шоколадов десерт с пияни вишни