Вишнев чийзкейк
Необходими продукти:
300 - 350 грама масло
600 грама бисквити
900 грама извара
230 грама захар
500 грама замразени вишни (или пресни)
300 милилитра високомаслена сметана
4 яйца
10 грама желатин
50 милилитра вишнев сок (или вода)
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и смесете с разтопеното маслото. Прибавете захарта към изварата и разбъркайте, след това налейте сметаната, отново разбийте с миксер, чукнете яйцата, разбийте. Приберете двете смеси в хладилника за 30 минути.
През това време подгответе вишните. Изсипете ги в тенджера, сложете захарта и поставете съда на котлона. Не наливайте вода.
В отделен съд разтворете желатина в 50 милилитра вода или сок от вишни, оставете за 20 - 30 минути. Когато плодовете започнат да се варят, прибавете желатина към тях. Разбъркайте старателно, свалете от огъня и оставете на хладно място.
Разпределете тестото равномерно по дъното и стените на подходяща форма за печене, изсипете изварата, поставете във фурната при 180 градуса на водна баня за час (може и малко повече).
Върху готовия чийзкейк (охладен) изсипете вишните. Когато сокът изстине, но е още течен, залейте плодовете с него и върнете десерта в хладилника, за да стегне.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Вишнев чийзкейк