Тиквен сладкиш с грис и ябълки

Необходими продукти:
800 грама обелена и почистена от семената тиква
4 ябълки (по-добре кисели)
1 чаена чаша грис
4 яйца
1/3 чаена чаша прясно мляко
1/3 чаена чаша захар
кондензирано мляко (не е задължително)
може да добавите стафиди, ако желаете
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на едри кубчета, сложете ги в тенджера и налейте вода, която да достига до средата на парчетата. Нека се варят 10 минути, докато омекнат, след което намачкайте. Оставете пюрето да се охлажда.
Разтворете гриса в прясното мляко, ще се получи консистенция на гъста сметана. Чукнете яйцата в сместа и направете "тесто", към което прибавете захарта и охладеното тиквено пюре. Разбъркайте.
Ябълките обелете, почистете от сърцевината със семената и нарежете на кубчета или произволни парчета. Разпределете ги по дъното на подмазана с олио тава.
Залейте ги с тестото и изпечете във фурната при температура от 180 градуса.
Ако решите да използвате кондензирано мляко, сложете го върху тестото и ще се получи интересна "рисунка" като на снимката по-долу.
Добър апетит!
Снимки: fastrecipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Сладкиш с ябълки и смокини
- Лесен кокосов сладкиш
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Портокалово реване с грис
Коментари към Тиквен сладкиш с грис и ябълки