Тиквен сладкиш с грис и ябълки
Необходими продукти:
800 грама обелена и почистена от семената тиква
4 ябълки (по-добре кисели)
1 чаена чаша грис
4 яйца
1/3 чаена чаша прясно мляко
1/3 чаена чаша захар
кондензирано мляко (не е задължително)
може да добавите стафиди, ако желаете
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на едри кубчета, сложете ги в тенджера и налейте вода, която да достига до средата на парчетата. Нека се варят 10 минути, докато омекнат, след което намачкайте. Оставете пюрето да се охлажда.
Разтворете гриса в прясното мляко, ще се получи консистенция на гъста сметана. Чукнете яйцата в сместа и направете "тесто", към което прибавете захарта и охладеното тиквено пюре. Разбъркайте.
Ябълките обелете, почистете от сърцевината със семената и нарежете на кубчета или произволни парчета. Разпределете ги по дъното на подмазана с олио тава.
Залейте ги с тестото и изпечете във фурната при температура от 180 градуса.
Ако решите да използвате кондензирано мляко, сложете го върху тестото и ще се получи интересна "рисунка" като на снимката по-долу.
Добър апетит!
Снимки: fastrecipes.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Тиквен сладкиш с грис и ябълки