Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Сиропиран сладкиш от грис с кисело мляко и бадеми

Сиропиран сладкиш от грис с кисело мляко и бадеми

Сиропиран сладкиш от грис с кисело мляко и бадеми - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши грис
  • 2,5 чаени лъжици бакпулвер
  • 2 пакетчета ванилия
  • 200 грама масло (разтопено, но студено)
  • 2 яйца
  • 2 чаени чаши захар
  • 1,5 чаени чаши кисело мляко
  • 30 бадемови ядки

 

За сиропа:

  • 2 чаени чаши захар
  • 1,5 чаени чаши вода
  • 1 чаена лъжица лимонов сок


Начин на приготвяне:

Първо направете сиропа, като налеете водата в подходящ съд, добавете захарта, лимоновия сок и бъркайте до разтваряне на сладките кристалчета. Поставете върху котлона, варете 3-4 минути и свалете от огъня. Оставете сиропа да се охлажда и се заемете със сладкиша.

В гриса изсипете бакпулвера и ванилията. В отделна купа разбийте маслото (разтопено и охладено) със захарта до побеляване.

Добавете яйцата едно по едно към маслото, след това последователно сложете гриса и киселото мляко.

Изсипете сместа в намазнена тава. По повърхността на тестото подредете бадемите и изпечете десерта при температура от 190 градуса в продължение на половин час.

Извадете сладкиша от фурната, нарежете го на парчета и сиропирайте с вече охладената сладка течност.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: volshebnaya-eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноСнимкиЗдравни съвети