Сиропиран грис-сладкиш със сметана и бадеми
Необходими продукти:
- 250 грама грис
- 500 грама заквасена сметана (20% масленост)
- 100 грама разтопено краве масло
- около 250 грама бадеми за украса
За сиропа:
- 500 милилитра вода
- 250 грама захар
подходяща форма с размери 25 х 20 сантиметра
Начин на приготвяне:
Смесете гриса и заквасената сметана (може да направите това директно в съда за печене).
Налейте разтопеното масло.
С мокри ръце (или използвайте мокра лъжица) внимателно разстелете полученото тесто по дъното на тавата.
Потопете острието на нож във вода и тогава нарежете тестото на парчета (квадрати или ромбове), които украсете с бадеми.
Изпечете сладкиша във фурната, загрята до 200 градуса. Необходими са около 40 минути.
Междувременно направете сиропа. В кипящата вода изсипете захарта и варете в продължение на 5 минути.
С горещата сладост сиропирайте готовия блат и оставете да престои известно време, за да поеме течността.
След това поднесете сочния десерт.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Портокалово реване с грис
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Ябълков сладкиш с грис
- Сиропиран сладкиш от грис с кисело мляко и бадеми
- Марокански плосък хляб на тиган /Harcha/
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
- Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура
- Сиропиран портокалов сладкиш с грис
Коментари към Сиропиран грис-сладкиш със сметана и бадеми