Морковена халва с бадеми и стафиди

Необходими продукти:
- 500 грама настъргани моркови
- 2 супени лъжици масло
- 100 грама захар
- 125 милилитра високомаслено прясно мляко (3,2%)
- 2 чаени лъжици смлян кардамон
- 1/2 чаена чаша стафиди
- 1/2 чаена чаша бадеми (смлени)
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в тенджера с дебело дъно, прибавете настърганите моркови и задушете, докато не придобият златист оттенък и не се изпари течността. След това сложете захарта, кардамона, бадемите, стафидите, налейте млякото и разбъркайте добре. Варете сместа в продължение на 15 минути, разбърквайки периодично (тя трябва да се сгъсти и да стане с консистенция на каша). Сложете готовата халва в подходящ съд и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Хлебен пудинг
- Ягодово руло
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Млечен шейк със сладолед и бисквитки
Коментари към Морковена халва с бадеми и стафиди