Морковена халва с бадеми и стафиди
Необходими продукти:
- 500 грама настъргани моркови
- 2 супени лъжици масло
- 100 грама захар
- 125 милилитра високомаслено прясно мляко (3,2%)
- 2 чаени лъжици смлян кардамон
- 1/2 чаена чаша стафиди
- 1/2 чаена чаша бадеми (смлени)
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в тенджера с дебело дъно, прибавете настърганите моркови и задушете, докато не придобият златист оттенък и не се изпари течността. След това сложете захарта, кардамона, бадемите, стафидите, налейте млякото и разбъркайте добре. Варете сместа в продължение на 15 минути, разбърквайки периодично (тя трябва да се сгъсти и да стане с консистенция на каша). Сложете готовата халва в подходящ съд и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
БИОХЕРБА ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО ОТ ТРИТИКАЛЕ 500 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Портокалово реване с грис
Коментари към Морковена халва с бадеми и стафиди