Ябълкова халва с лешници и стафиди

Необходими продукти:
1/2 ч. ч. лешници
1/2 ч. ч. стафиди
30 гр желатин
4 с. л. вряща вода
3 с. л. масло
10 средни ябълки
300 гр захар
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете ябълките, нарежете ги на много малки парчета. Разтопете маслото в тиган, сложете ябълките и ги запържете, бъркайки непрекъснато. След това добавете водата, намалете котлона до средна температура и оставете да се варят до получаването на еднородна консистенция. Лешниците смелете, ако желаете, стафидите - измийте добре. Направете на пюре сварените ябълки, към тях прибавете захарта и желатина, разбъркайте и сложете сместа да се вари, докато започне да "пръска". Сложете ядките и стафидите, разбъркайте добре и оставете да се вари още няколко минути, докато сместа започне отново да "пръска".
Застелете дъното на дълбока правоъгълна форма с хартия за печене и внимателно изсипете ябълковата комбинация. Старателно заравнете повърхността, изчакайте да изстине и приберете в хладилника за една нощ. На другия ден отстранете хартията и нарежете десерта на парчета. Може да поръсите с канела или ванилия.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЛЕШНИК 50 мл
ЛЕШНИКОВ КРЕМ 160 г ЗДРАВНИЦА
БИО ЦВЕТЕН МЕД С ЛЕШНИЦИ 240 г FAMILLE MARY
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ХАРМОНИЯ CBD МАСЛО 20% ЛЕШНИК 10 мл WEEDNESS CBD
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лешник - ползи и вреди
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Излекувайте простатата с черупки от лешници
Коментари към Ябълкова халва с лешници и стафиди