Пълнени печени ябълки с извара и стафиди
Необходими продукти:
5 големи ябълки
300 грама извара
100 грама захар
1 сурово яйце
50 грама грис
30 грама масло
100 грама стафиди
ванилия
пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте старателно ябълките и отрежете горната им част (капачетата). След това внимателно издълбайте вътрешността на плодовете със супена лъжица.
Направете плънката. Стрийте изварата заедно със захарта, ванилията и суровото яйце.
Прибавете гриса, стафидите (които предварително сте измили и попарили с вряща вода) и маслото.
Със сладката смес напълнете ябълките и ги подредете в тава.
Изпечете ги във фурната при температура от 160-180 градуса до готовност (около половин час +/- 10 минути).
Готовия десерт поръсете с пудра захар и поднесете, докато е горещ. Като допълнение може да предложите любимо сладко или заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Пълнени печени ябълки с извара и стафиди