Пудинг от извара със стафиди

Необходими продукти:
150 грама извара
100 грама брашно
15 грама грис (1 пълна супена лъжица)
15 грама захар (1 пълна супена лъжица)
2 яйца
20 грама стафиди
5 грама масло
5 грама галета (около 1 чаена лъжица)
50 грама заквасена сметана
щипка сол
ванилия
сладък сос или заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъка от белтъка на едното яйце. Разбъркайте жълтъка със захарта и прибавете при стритата изварата, размекнатото масло, щипка сол, ванилия на вкус, пресятото брашно, гриса, измитите стафиди.
Разбъркайте всичко, след което добавете разбития белтък и отново разбъркайте.
Подмажете с масло подходяща форма, поръсете с галета дъното и в нея изсипете получената смес. Заравнете повърхността и намажете с комбинация от сметаната и второто яйце.
Изпечете десерта при температура от 200 градуса в продължение на 25 - 35 минути.
Оставете готовия пудинг 5 - 10 минути във формата, преди да извадите в подходяща чиния.
Поднесете го горещ с любим сладък със или със заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ БАНАНИ И ЯБЪЛКИ С ЙОГУРТ 190 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Турски кадаиф с шамфъстък
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Желиран десерт от извара с праскови
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Реване
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
Коментари към Пудинг от извара със стафиди