Десерт от извара и грис със стафиди

Необходими продукти:
500 грама извара
14 ч. л. грис
400 мл сметана
3 яйца
125 грама масло
150 грама стафиди
захар и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд изварата, яйцата, гриса, маслото и стафидите. Бъркайте до получаване на еднородна маса. Добавете захар на вкус (за това количество продукти са достатъчни около 3-4 с. л.) и мъничко сол. Оставете за 2 часа, за да набъбне грисът добре.
След това вземете съд, в който ще печете, намажете с олио и изсипете сместа в него. Придайте форма. Отгоре намажете със сметана и печете в продължение на 35-40 минути (до получаване на златистокафяв цвят) в добре загрята фурна.
Десертът се сервира горещ със сметана.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Портокалово реване с грис
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Зеленчукова запеканка с извара
Коментари към Десерт от извара и грис със стафиди