Панакота с ягодов сос
 
    Необходими продукти:
200 милилитра сметана с масленост 20%
100 милилитра вода
200 грама ягоди
1 пакетче желатин
100 грама захар на пясък
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с 1/2 чаена чаша чиста вода и го оставете да набъбне. В тенджера смесете сметаната и водата, прибавете захарта и поставете съда на котлона. Затоплете на ниска температура, като разбърквате. След 15 минути изсипете и желатина в затоплената течност, но тя не трябва да ври.
Смелете ягодите със захар на вкус (може да използвате пудра захар) с помощта на блендер, докато се получи еднороден сос.
Разпределете крема в подходящи чаши или купички и приберете в камерата на хладилника за 12 часа.
Когато извадите десерта, потопете съдовете в достатъчно топла вода, за да може съдържанието им лесно да се изсипе в чиния. Полейте със соса от ягоди и поднесете.
Може да сервирате десерта и в същите купички.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да си направим празнични кошнички-цветя с конфитюр?
- Ягодово руло
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Хлебен пудинг
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Пилешки терин със зеленчуци
- Използвайте борови иглички за богата реколта от ягоди
- Направете си детоксикираща напитка от краставица, ягоди, розмарин и мента
- Майонеза с босилек и чесън




 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Панакота с ягодов сос