Панирани ябълки със сметанов сос

Необходими продукти:
2 яйца
3 ябълки
100 грама вино
100 грама брашно
2 грама сол
олио (за пържене)
За соса:
300 грама сметана (30% масленост)
50 грама пудра захар
1 ч. л. канела
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с брашното и виното, белтъците - със солта, след това смесете.
Обелете ябълките, отстранете сърцевината със семките, нарежете на кръгчета. Потапяйте в тестото и изпържете в олио до златисто (като понички).
Сосът се приготвя като затоплите сметаната, прибавяйки пудрата захар, малко ванилия, канела и оставете да заври.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ябълки за 7 дни
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Панирани ябълки със сметанов сос