Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Сос Бъфало

Сос Бъфало

Сос Бъфало - изображение

Чували ли сте някога за вкусния и много предпочитан от американците сос Бъфало? Той е изключително подходящ избор при поднасянето на пиле, а особено популярни са пилешките крилца със сос Бъфало. Днес ще ви разкрием как сами да си го приготвите у дома и да се насладите на пикантния му вкус.

Необходими продукти:

  • 2/3 чаена чаша лютив сос (чили сос)
  • 1/2 чаена чаша безсолно масло
  • 1 1/2 чаена чаша оцет
  • 1/4 чаена лъжица сос уорчестър
  • 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1/8 чаена лъжица чесън на прах
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Включете котлона на средна степен. В касерола сложете маслото, лютивия сос, оцета и соса Уорчестър. Разбъркайте и добавете червения пипер, чесъна и солта. Оставете маслото да се разтопи, като не спирате да бъркате. Веднага щом течността заври и започне да образува мехурчета, махнете от котлона и разбъркайте добре отново. Оставете да се охлади.

Готовият сос може да използвате веднага или да съхранявате в буркан в хладилник.


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Снимка: geniuskitchen.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитно