Сос Бъфало
Чували ли сте някога за вкусния и много предпочитан от американците сос Бъфало? Той е изключително подходящ избор при поднасянето на пиле, а особено популярни са пилешките крилца със сос Бъфало. Днес ще ви разкрием как сами да си го приготвите у дома и да се насладите на пикантния му вкус. Разбира се, съществуват най-различни варианти за направата на соса, затова спокойно може да експериментирате със съставките.
Необходими продукти за домашен сос Бъфало:
- 2/3 чаена чаша лютив сос (чили сос)
- 1/2 чаена чаша безсолно масло
- 1 1/2 чаена лъжица оцет
- 1/4 чаена лъжица сос уорчестър
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
- 1/8 чаена лъжица чесън на прах
- сол на вкус
Как се прави сос Бъфало
Включете котлона на средна степен. В касерола сложете маслото, лютивия сос, оцета и соса Уорчестър. Разбъркайте и добавете червения пипер, чесъна и солта. Оставете маслото да се разтопи, като не спирате да бъркате. Веднага щом течността заври и започне да образува мехурчета, махнете от котлона и разбъркайте добре отново. Оставете да се охлади.
Готовият сос може да използвате веднага или да съхранявате в буркан в хладилник.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сладък сос чили
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
Коментари към Сос Бъфало
Albena Toleva
Рецептата ви е сгрешена! Слага се 1 1/2 супени лъжици оцет, а не чаши!
Здравейте! Грешката е коригирана.
Любомир Христов
Рецептата е сгрешена. Няма нищо общо с оригиналната и количеството оцет не е такова е 8 пъти по-малко!
Здравейте! Благодарим Ви за наблюдателността! Грешката е коригирана.
Рецептата ви е сгрешена! Слага се 1 1/2 супени лъжици оцет, а не чаши!
Рецептата е сгрешена. Няма нищо общо с оригиналната и количеството оцет не е такова е 8 пъти по-малко!