Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Необходими продукти:
100 - 120 грама настърган пармезан
70 грама масло
500 милилитра готварска сметана висока масленост (33% и повече)
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Налейте сметаната в подходящ съд, добавете маслото, сложете сол и черен пипер на вкус. Съобразете количеството на солта с факта, че сиренето е солено.

Когато маслото се разтопи и сместа кипне, прибавете 2/3 от настъргания пармезан. Нека се разтопи.

Оставете соса на тих огън, докато се сгъсти.

След това може да залеете с него пастата, която сте сварили предварително според инструкциите, посочени на опаковката.


Поръсете с останалия пармезан.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лесно ръководтсво за преобразуване на грам масло в супени лъжици и обратното. Инфографика
- Масло от авокадо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Салата в паста Конкильони
- Чеснова майонеза със зехтин
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Хлебен пудинг
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
Коментари към Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста