Паста в тиган с пармезан и наденица

Съставките за тази рецепта с паста, пармезан и наденица са за 2 порции, а готвенето ще ви коства само около 40 минути. Е, нека не губим ценно време!
Необходими продукти
- 1 1/2 чаена чаша паста Орекиете (или друга дребна паста по избор)
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене Пармезан
- 200 грама лютива италианска наденица
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша рукола, нарязана на ситно
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне
Сложете зехтина в голям тиган и го загрейте на висока температура. Изсипете лука и запържете за 5-6 минути, докато поомекне. Прибавете нарязаната наденица, разбъркайте и гответе още 5-6 минути.
Изсипете половината от пилешкия бульон в тигана и загрейте, докато кипне. Добавете пастата и разбъркайте. Оставете я да се вари няколко минути, докато попие течността. Изсипете останалия бульон и гответе още около 15 минути.
Накрая прибавете руколата и изчакайте 2-3 минути, за да се свие. Свалете от котлона и поднесете готовото ястие в купи. Поръсете с настъргания Пармезан. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
Коментари към Паста в тиган с пармезан и наденица