Паста в тиган с пармезан и наденица

Съставките за тази рецепта с паста, пармезан и наденица са за 2 порции, а готвенето ще ви коства само около 40 минути. Е, нека не губим ценно време!
Необходими продукти
- 1 1/2 чаена чаша паста Орекиете (или друга дребна паста по избор)
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене Пармезан
- 200 грама лютива италианска наденица
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша рукола, нарязана на ситно
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне
Сложете зехтина в голям тиган и го загрейте на висока температура. Изсипете лука и запържете за 5-6 минути, докато поомекне. Прибавете нарязаната наденица, разбъркайте и гответе още 5-6 минути.
Изсипете половината от пилешкия бульон в тигана и загрейте, докато кипне. Добавете пастата и разбъркайте. Оставете я да се вари няколко минути, докато попие течността. Изсипете останалия бульон и гответе още около 15 минути.
Накрая прибавете руколата и изчакайте 2-3 минути, за да се свие. Свалете от котлона и поднесете готовото ястие в купи. Поръсете с настъргания Пармезан. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Бърз чипс от пармезан
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Коментари към Паста в тиган с пармезан и наденица