Как и колко да варим макаронените изделия
Спагетите се варят между 7 и 9 минути: слагат се в подсолена вряща вода, 3 минути по-късно се разбъркват и се оставят за още 6. Все пак - опитвайте на вкус.
Най-добре е да варите в голяма тенджера в много вода (не по-малко от 2 литра за 200 грама продукт). Спагетите се слагат във вряща вода, за да не се слепват (може да сложите във вид на ветрило или да начупите на половина, ако са много дълги). Не е задължително затварянето на съда с капак. Температурата трябва да е умерена.
Фидето се вари 3-5 минути в подсолена вода. Ако е дебело, трябва повече време.
Макароните се слагат във вряща подсолена вода и се варят в продължение на 5-7 минути на умерена температура. Точното време за приготвянето им обикновено се посочва на пакета.
Смята се, че ако варите макароните 2-3 минути по-малко от указаното, те ще бъдат по-малко калорични. Може да добавите лъжичка олио или масло във водата, за да не се слепват. По време на варенето съдът не се затваря с капак. Ако сте преварили малко макароните, изсипете ги в гевгир и ги изплакнете със студена вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Паста орзо със зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Двуседмична диета с паста
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
Коментари към Как и колко да варим макаронените изделия