Как и колко да варим макаронените изделия

Спагетите се варят между 7 и 9 минути: слагат се в подсолена вряща вода, 3 минути по-късно се разбъркват и се оставят за още 6. Все пак - опитвайте на вкус.
Най-добре е да варите в голяма тенджера в много вода (не по-малко от 2 литра за 200 грама продукт). Спагетите се слагат във вряща вода, за да не се слепват (може да сложите във вид на ветрило или да начупите на половина, ако са много дълги). Не е задължително затварянето на съда с капак. Температурата трябва да е умерена.
Фидето се вари 3-5 минути в подсолена вода. Ако е дебело, трябва повече време.
Макароните се слагат във вряща подсолена вода и се варят в продължение на 5-7 минути на умерена температура. Точното време за приготвянето им обикновено се посочва на пакета.
Смята се, че ако варите макароните 2-3 минути по-малко от указаното, те ще бъдат по-малко калорични. Може да добавите лъжичка олио или масло във водата, за да не се слепват. По време на варенето съдът не се затваря с капак. Ако сте преварили малко макароните, изсипете ги в гевгир и ги изплакнете със студена вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАКАРОНИ ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ 250 гр. КРАМАС
МАКАРОНИ РЪЖЕНИ 250 гр. КРАМАС
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ПРОЗИС ПРОТЕИНОВИ МАКАРОНИ ПЕННЕ РИГАТ 250 гр.
БАТЕРИ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВА ПАСТА БЕЗ ГЛУТЕН 250 гр.
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с броколи и пилешко
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста със сос от гъби, тиквички и лук
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
Коментари към Как и колко да варим макаронените изделия