Как и колко да варим макаронените изделия

Спагетите се варят между 7 и 9 минути: слагат се в подсолена вряща вода, 3 минути по-късно се разбъркват и се оставят за още 6. Все пак - опитвайте на вкус.
Най-добре е да варите в голяма тенджера в много вода (не по-малко от 2 литра за 200 грама продукт). Спагетите се слагат във вряща вода, за да не се слепват (може да сложите във вид на ветрило или да начупите на половина, ако са много дълги). Не е задължително затварянето на съда с капак. Температурата трябва да е умерена.
Фидето се вари 3-5 минути в подсолена вода. Ако е дебело, трябва повече време.
Макароните се слагат във вряща подсолена вода и се варят в продължение на 5-7 минути на умерена температура. Точното време за приготвянето им обикновено се посочва на пакета.
Смята се, че ако варите макароните 2-3 минути по-малко от указаното, те ще бъдат по-малко калорични. Може да добавите лъжичка олио или масло във водата, за да не се слепват. По време на варенето съдът не се затваря с капак. Ако сте преварили малко макароните, изсипете ги в гевгир и ги изплакнете със студена вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Паста орзо със зеленчуци
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони със сметанов сос и сирене
Коментари към Как и колко да варим макаронените изделия