Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с песто и пилешко филе

Макарони с песто и пилешко филе

Макарони с песто и пилешко филе - изображение

В забързаното ежедневие всички имаме нужда от бързи и вкусни рецепти, които да приготвим през седмицата за своето семейство. Тази е точно такава – ще ви отнеме около 30 минути, след което ще имате вкусна и питателна вечеря за своите близки.

Необходими продукти:

  • 400 грама макарони - използвайте фусили или фарфале
  • 1 супена лъжица маслиново масло екстра върджин
  • 2 скилидки чесън пресовани
  • 2 броя пилешки гърди - без кожа
  • лют червен пипер на люспи на вкус
  • 1/3 чаена чаша сушени домати в марината
  • 1/2 чаена чаша песто по избор

Начин на приготвяне:

Сварете пастата за 8-10 минути във вряща вода и я отцедете от излишната течност, оставете я леко твърда в средата - ал денте.

Загрейте тиган на средна степен на котлона. Запържете в мазнината смачканите скилидки чесън, докато омекнат и освободят аромата си. Нарежете месото на малки късчета и ги прибавете в тигана. Овкусете с червения пипер и гответе, докато пилето стане златисто и е напълно готово.

В голяма купа смесете пестото, пилешкото месо, пастата и нарязаните на ситно сушени домати. Разбъркайте, за да може всички съставки да се омесят добре и да се разпределят равномерно из цялото ястие. По избор поднесете поръсено с пармезан или хапнете без да добавяте нищо допълнително.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиЛюбопитно