Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши трицветни макарони по избор
- 2 чаени чаши пресен спанак
- 2 стръка пресен риган
- 2 домата
- 400 грама пилешки гърди
- 5 грама кимион
- 20 грама краве масло
- 1 глава лук
- 2 стръка пресен босилек
- лимонов сок, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода, охладете ги в студена вода и ги оставете в нея, докато приготвите останалите неща. Загрейте масло, запържете лука и нарязаното на кубчета пилешко месо.
Подправете с черен пипер и кимион според вкуса ви. Гответе 5-6 минути и охладете. Отцедете пастата, сложете я в купа и прибавете нарязани спанак, риган, босилек. Подправете със сол и лимонов сок.
Добавете пилешкото, нарязания домат, разбъркайте и поднесете салатата. По желание гарнирайте с дресинг по ваш избор или сос песто.
Добър апетит!
Източник: www.averiecooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Алкална диета
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
Коментари към Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци