Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с пилешко и сметанов сос с пармезан

Макарони с пилешко и сметанов сос с пармезан

Макарони с пилешко и сметанов сос с пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 60 милилитра зехтин
  • италиански подправки
  • 150 грама пармезан
  • 200 милилитра готварска сметана
  • 400 грама макарони
  • 40 грама масло
  • 2 половинки пилешко филе
  • 5 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Налейте вода в тенджера, добавете лъжичка зехтин, сол и поставете върху котлона. Щом течността кипне, в нея изсипете макароните. Разбъркайте веднага и сварете до готовност, като периодично бъркате. След това отцедете водата и охладете пастата.

Почистете филето от ципи, мазнини и всички излишни части. Измийте, нарежете на широки ленти, които сложете в дълбока купа. Поръсете с подправките, разбъркайте и оставете месото за около 10 минути, за да се овкуси.

Запържете пилешкото в зехтин, като обръщате периодично от всички страни, за да се покрият парчетата с апетитна коричка. Извадете в чиния.

В същия съд, в който изпържихте месото, сложете наситнения чесън и го пържете 5 минути. След това налейте сметаната и задушавайте 5 минути.

Настържете пармезана, прибавете го в сметаната, сложете също маслото и оставете на бавен огън сместа за няколко минути. Тогава отстранете от котлона и затворете с капак.

Разпределете макароните в чинии, полейте със соса, добавете филето и сервирайте.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vtorueblyda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети