Печени моркови с чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 4-5 чаени чаши бейби моркови
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 4 скилидки чесън, пресован
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- 1-2 супени лъжици галета
- 3/4 чаена лъжичка сол кашер
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- Покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене и загрейте фурната до 200 градуса.
- В дълбока купа смесете зехтина, чесъна, пармезана, галетата, солта и черния пипер. Разбъркайте.
- Добавете морковите и отново разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Разпределете ги в тавата и печете в продължение на 20-25 минути.
- По средата на печенето обърнете морковите с помощта на шпатула.
- Сервирайте ги топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
ЛАДРОМЕ БИО МАСЛО ОТ МОРКОВИ (МАСЛЕН МАЦЕРАТ) 100 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Див морков
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Печени моркови с чесън и пармезан