Италиански салатен дресинг с пармезан

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша зехтин
- 1/4 чаена чаша червен винен оцет
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица пресен риган, нарязан на ситно /или 1 чаена лъжичка сух риган/
- 1 чаена лъжичка сол кашер
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в чист стъклен буркан.
- Затворете го плътно и разклатете енергично.
- Съхранявайте италианския дресинг в хладилник, като го разклащате преди всяка употреба.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл КАНДИМИН
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ РИГАН В ЗЕХТИН 1:10 + ВИТАМИН E 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ РИГАН капсули 300 мг * 60
БИОКЕЪР ЕРАДИЦИДИН ФОРТЕ таблетки * 90
ВЕГАВЕРО КАНДИ - ЕЙД КОМПЛЕКС капсули * 120
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Чесънът предотвратява развиването на доброкачествена хиперплазия на простатата
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Отглеждане на риган
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
Коментари към Италиански салатен дресинг с пармезан