Морковено песто с орехи, чесън и пармезан

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши настъргани моркови
- 1/2 чаена чаша печени орехи, нарязани на едро
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
- Комбинирайте в блендер настърганите моркови, орехите, пармезана, чесъна и солта и пасирайте, докато морковите и орехите се нарежат на ситно.
- Върнете с лъжица отделилата се по стените смес, отново включете уреда и постепенно добавете зехтина, без да изключвате блендера.
- Пюрирайте до еднородна консистенция и прехвърлете в купа.
- Гарнирайте морковеното песто с орехи и го поднесете.
Забележка!
Ако консистенцията е прекалено гъста за вашия вкус, добавете още малко зехтин, но не повече от 1/2 чаена чаша общо.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Орехи - ползи и вреди
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
Коментари към Морковено песто с орехи, чесън и пармезан