Морковено песто с орехи, чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши настъргани моркови
- 1/2 чаена чаша печени орехи, нарязани на едро
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
- Комбинирайте в блендер настърганите моркови, орехите, пармезана, чесъна и солта и пасирайте, докато морковите и орехите се нарежат на ситно.
- Върнете с лъжица отделилата се по стените смес, отново включете уреда и постепенно добавете зехтина, без да изключвате блендера.
- Пюрирайте до еднородна консистенция и прехвърлете в купа.
- Гарнирайте морковеното песто с орехи и го поднесете.
Забележка!
Ако консистенцията е прекалено гъста за вашия вкус, добавете още малко зехтин, но не повече от 1/2 чаена чаша общо.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС УСКОРИТЕЛ ЗА ТЕН И СОЛАРИУМ 150 мл.
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
КАРОТЕН САМЪР ДРИЙМС ОЛИО ЗА ТЕН 200 мл.
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОНУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Орехи - ползи и вреди
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Облекчете синузита с чесън
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Морковено песто с орехи, чесън и пармезан