Чеснов хляб с кашкавал и пармезан
Необходими продукти:
- 1 франзела
- 1/4 чаена чаша солено масло, разтопено
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица чесън, пресован
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 1/4 чаени чаши настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша пармезан, настърган на ситно
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разрежете надлъжно франзелата и поставете половинките с кората надолу в тава, покрита с алуминиево фолио.
- В купа смесете маслото, зехтина и чесъна, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете чесновото масло върху хляба, като не пропускате и краищата, за да не изгорят.
- Покрийте тавата с фолио и печете в продължение на 10 минути.
- Извадете от фурната, отстранете горния пласт фолио и поръсете равномерно с кашкавал и пармезан.
- Печете хляба непокрит около 5-6 минути до златист цвят.
- Нарежете, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛВА ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ХИНИН ЗА УСКОРЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА 200 мл
ГРЕВИЯ БИОПЕРИН + ЧЕСЪН + КВЕРЦЕТИН + ВИТАМИН К1 + ЦИНК таблетки * 90
ОСТРОВИТ ИМУН ЕЙД капсули * 90
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовБОТАЛАЙФ ШАМПОАН С МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 300 мл.
БИОНДА МАСКА ЗА ПОВРЕДЕНА КОСА С ЧЕСЪН И КЕРАТИН 1000 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал и пармезан