Чеснов хляб с кашкавал и пармезан

Необходими продукти:
- 1 франзела
- 1/4 чаена чаша солено масло, разтопено
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица чесън, пресован
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 1/4 чаени чаши настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша пармезан, настърган на ситно
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разрежете надлъжно франзелата и поставете половинките с кората надолу в тава, покрита с алуминиево фолио.
- В купа смесете маслото, зехтина и чесъна, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете чесновото масло върху хляба, като не пропускате и краищата, за да не изгорят.
- Покрийте тавата с фолио и печете в продължение на 10 минути.
- Извадете от фурната, отстранете горния пласт фолио и поръсете равномерно с кашкавал и пармезан.
- Печете хляба непокрит около 5-6 минути до златист цвят.
- Нарежете, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
ХУНКА КЕЪР ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 675 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
СУОНСЪН МАСЛО ОТ ЧЕСЪН капсули 500 мг * 250
АУРА ХЕРБАЛС ИМУНО+ (БИЛКОВА ФОРМУЛА + ЦИНК) капсули * 60
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Италиански чеснов хляб
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал и пармезан