Чеснов хляб с кашкавал и пармезан

Необходими продукти:
- 1 франзела
- 1/4 чаена чаша солено масло, разтопено
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица чесън, пресован
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 1/4 чаени чаши настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша пармезан, настърган на ситно
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Разрежете надлъжно франзелата и поставете половинките с кората надолу в тава, покрита с алуминиево фолио.
- В купа смесете маслото, зехтина и чесъна, разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете чесновото масло върху хляба, като не пропускате и краищата, за да не изгорят.
- Покрийте тавата с фолио и печете в продължение на 10 минути.
- Извадете от фурната, отстранете горния пласт фолио и поръсете равномерно с кашкавал и пармезан.
- Печете хляба непокрит около 5-6 минути до златист цвят.
- Нарежете, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
ЧЕСЪН СУПЕР КОНЦЕНТРАТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СЕЛЕСАН таблетки * 60
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО 100 мл
БИОВИТАЛИТИ ХРАНОСМИЛАНЕ И СТОМАШНО-ЧРЕВЕН ТРАКТ тинктура без алкохол 25 мл
НовБИЛКОВА АПТЕКА ТИБЕТСКИ КАПКИ С ПРОПОЛИС спрей 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
Коментари към Чеснов хляб с кашкавал и пармезан