Чипс от пармезан

Необходими продукти:
- пармезан или друг вид подходящо сирене (може да комбинирате няколко вида)
- по желание: шунка, подправки, билки, ленени или сусамови семена.
лист пергамент
Начин на приготвяне:
Настържете пармезана ситно (да се получат стърготини). Ако използвате добавки, може да ги смесите със сиренето или да поръсите върху него. След това застелете тава с пергамент и върху хартията оформете бъдещия чипс. Може да му придадете кръгла, квадратна или правоъгълна форма. Слагайте тънък слой.
Изпечете в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за около 5-7 минути или до образуването на златиста коричка. Тогава веднага извадете тавата от фурната и с помощта на лопатка отделете чипса от пергамента.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимки: therumdiary.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Бърз чипс от пармезан
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Царевица с масло, пармезан и чесън
Коментари към Чипс от пармезан