Чипс от пармезан
Необходими продукти:
- пармезан или друг вид подходящо сирене (може да комбинирате няколко вида)
- по желание: шунка, подправки, билки, ленени или сусамови семена.
лист пергамент
Начин на приготвяне:
Настържете пармезана ситно (да се получат стърготини). Ако използвате добавки, може да ги смесите със сиренето или да поръсите върху него. След това застелете тава с пергамент и върху хартията оформете бъдещия чипс. Може да му придадете кръгла, квадратна или правоъгълна форма. Слагайте тънък слой.
Изпечете в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за около 5-7 минути или до образуването на златиста коричка. Тогава веднага извадете тавата от фурната и с помощта на лопатка отделете чипса от пергамента.
Поднесете с любим сос.
Добър апетит!
Снимки: therumdiary.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Чипс от моркови на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Спагети с пармезан и яйца
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
Коментари към Чипс от пармезан