Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Класически пържен картофен чипс

Класически пържен картофен чипс

Класически пържен картофен чипс - изображение

Необходими продукти:

  • 4 средни картофа
  • 3 супени лъжици сол
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Започнете да режете картофите на тънки кръгчета (използвайте ренде или кухненски робот) и ги слагайте в купа със студена вода. Нека стоят там, докато нарежете останалото количество. Разбъркайте ги с ръце и ги прецедете.

Измийте ги добре с течаща вода и отново напълнете купата с вода, сложете солта в нея и накиснете картофите за минимум 30 минути.

Изплакнете ги, напълнете купата с вода и пак ги прецедете.

Подредете ги върху кухненска хартия и ги подсушете добре от двете страни.

Загрейте много олио в тиган, когато температурата му достигне 185 градуса, започнете да пържите картофите, като ги слагате на малки части, не препълвайте тигана.

Сложете готовите картофки върху хартия, за да се отцедят и ги посолете на вкус.

По желание накрая може да поръсите чипса с червен пипер, черен или други подправки по избор.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноРецепти