Домашен чипс от пармезан и аспержи
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 4 средно големи стръка аспержи
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Настържете аспержите на ситно и ги прехвърлете върху кухненска хартия.
- Покрийте ги с втори пласт хартия и притиснете с длани, за да се отцедят максимално.
- В средно голяма купа смесете аспержите с пармезана.
- Подправете с прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
- Изсипете 1 супена лъжица от сместа в тавата и леко притиснете. Повторете с останалата смес.
- Печете пармезановия чипс около 8-10 минути, докато сиренето се разтопи и крайчетата леко покафенеят.
- Оставете да се охлади в продължение на 5 минути, преди да го отделите от листа за печене.
- Поднесете самостоятелно или с любим сос.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЮВИТА ФОРТЕ капсули * 60 WELEX LABORATORIES
АЮВИГО капсули * 60 WELEX LABORATORIES
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ КОСОПАД 200 г
БИЛКОВА СМЕС №9 200 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛИКО МУУД КАЛМ таблетки * 60
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Чипс от моркови на фурна
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Спагети с пармезан и яйца
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Пригответе си здравословен чипс от целина
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
Коментари към Домашен чипс от пармезан и аспержи