Печени аспержи с лимон и розмарин

Необходими продукти:
- 1 връзка свежи аспержи
- 1 голям лимон, добре измит
- шепа стръкчета пресен розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Нарежете 1/2 от лимона на тънки филийки.
- Поставете аспержите в тава, покрита с хартия за печене и върху тях разпределете лимоновите филийки и стръкчетата розмарин.
- Поръсете със зехтина и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Отгоре изцедете останалата 1/2 от лимона.
- Печете аспержите около 7-8 минути, внимателно обърнете и печете още 8 минути.
- Поднесете ги топли, като гарнитура към месни ястия, яйца или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №9 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ КОСОПАД 200 г
НАТУРАЛИКО МУУД КАЛМ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Отглеждане на розмарин
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Изсветлете косата си с мед, лимон, канела и кокосово масло
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Фреш от киви с лимон
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Пица с аспержи, прошуто и яйца
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- За да се излекувате от хроничен бронхит, пийте чай с розмарин и риган
Коментари към Печени аспержи с лимон и розмарин