Печени аспержи с лимон и розмарин

Необходими продукти:
- 1 връзка свежи аспержи
- 1 голям лимон, добре измит
- шепа стръкчета пресен розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Нарежете 1/2 от лимона на тънки филийки.
- Поставете аспержите в тава, покрита с хартия за печене и върху тях разпределете лимоновите филийки и стръкчетата розмарин.
- Поръсете със зехтина и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Отгоре изцедете останалата 1/2 от лимона.
- Печете аспержите около 7-8 минути, внимателно обърнете и печете още 8 минути.
- Поднесете ги топли, като гарнитура към месни ястия, яйца или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №9 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ КОСОПАД 200 г
НАТУРАЛИКО МУУД КАЛМ таблетки * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на розмарин
- Аспержа, Зайча сянка
- Отглеждане на лимон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
Коментари към Печени аспержи с лимон и розмарин