Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйчна запеканка с аспержи и чесън

Яйчна запеканка с аспержи и чесън

Яйчна запеканка с аспержи и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 глава чесън, обелена
  • 1/2 чаена лъжица зехтин
  • 125 грама връхчета на аспержи
  • 100 грама замразен грах
  • 4 яйца
  • 200 грама сирене котидж
  • 1 чаена лъжица с връх брашно
  • 30 грама настърган твърд кашкавал
  • 3 супени лъжици свежи листенца магданоз нарязани на много ситно
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 40 грама обикновено краве сирене

Начин на приготвяне:
Сложете скилидките чесън в тава (ако имате керамична с диаметър около 26 сантиметра, изберете нея), полейте ги с олио и ги запечете за 15 минути на 200 градуса, докато покафенеят. Добавете към тях аспержите, граха, разбъркайте и върнете във фурната за още 5 минути.
Междувременно яйцата разбийте с кашкавала, брашното, кашкавала, магданоза и подправки по избор.
Извадете зеленчуците от фурната, махнете скилидките чесън. Полейте аспержите и граха с яйцата. Поръсете с нарязания зелен лук и поръсете със сиренето. Печете за 20-25 минути, след което минете с нож по ръба на печивото. Така ще успеете да извадите по-лесно от формата и да сервирате, но не е фатално и да нарежете и прехвърлите в чинии директно от тавата.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаСнимки