Яйчна запеканка с аспержи и чесън
Необходими продукти:
- 1/2 глава чесън, обелена
- 1/2 чаена лъжица зехтин
- 125 грама връхчета на аспержи
- 100 грама замразен грах
- 4 яйца
- 200 грама сирене котидж
- 1 чаена лъжица с връх брашно
- 30 грама настърган твърд кашкавал
- 3 супени лъжици свежи листенца магданоз нарязани на много ситно
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 40 грама обикновено краве сирене
Начин на приготвяне:
Сложете скилидките чесън в тава (ако имате керамична с диаметър около 26 сантиметра, изберете нея), полейте ги с олио и ги запечете за 15 минути на 200 градуса, докато покафенеят. Добавете към тях аспержите, граха, разбъркайте и върнете във фурната за още 5 минути.
Междувременно яйцата разбийте с кашкавала, брашното, кашкавала, магданоза и подправки по избор.
Извадете зеленчуците от фурната, махнете скилидките чесън. Полейте аспержите и граха с яйцата. Поръсете с нарязания зелен лук и поръсете със сиренето. Печете за 20-25 минути, след което минете с нож по ръба на печивото. Така ще успеете да извадите по-лесно от формата и да сервирате, но не е фатално и да нарежете и прехвърлите в чинии директно от тавата.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 40
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ФРИЙ капсули * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
СУОНСЪН АСПЕРЖИ капсули 400 мг * 60 SW1397
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Аспержа, Зайча сянка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Царевична запеканка със спанак
- Зеленчукова запеканка с извара
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Яйчна запеканка с аспержи и чесън