Хрупкави бадемови аспержи на фурна

Необходими продукти:
- 350 грама пресни аспержи
- 100 грама фино смлени бадеми
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 чаена лъжичка сух босилек
- 1 яйце
за соса
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 2 чаени лъжички соев сос
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- сол, черен пипер според вкуса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тавичка с алуминиево фолио или лист пергамент. В тенджера налейте вода, подсолете я и бланширайте аспержите. Отцедете ги и оставете настрана.
Разбийте яйцето с 2 чаени лъжички вода, нарежете аспержите и ги потопете в сместа. Оваляйте ги в бадемовото брашно и подредете в тавичката. Поръсете със сух риган и босилек, запечете за 15-20 минути.
Пригответе соса като смесите всички съставки, изброени за него и разбъркате до хомогенност. След готовност подредете в плато и поднесете с получения сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: skinnyfitalicious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ФАСТ ДРЕНА 500 мл
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ АСПЕРЖИ капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Аспержа, Зайча сянка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени броколи в сметана с кашкавал
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Хрупкави бадемови аспержи на фурна